От утре (сряда)  до неделя на конна база Тракиец“

...
От утре (сряда)  до неделя на конна база  Тракиец“
Коментари Харесай

България ще определи шампионите на Световния Чалъндж финал по конен спорт тази седмица

От на следващия ден (сряда)  до неделя на конна база „ Тракиец “ в село Житница, Пловдив ще се организира финалния кръг на Световното състезание по прескачане на трудности от веригата Чалъндж 2022.

Шампионатът е част от програмата за развиване на конния спорт по света и заема главно място в календара на Международната федерация – FEI. В България идват 17 ездачи от Бразилия, Колумбия, Еквадор, Индия, Йордания, Мароко, ЮАР, Сингапур, Аржентина, Уругвай и Тунис. От наша страна комисията по прескачане на трудности към родната централа дефинира двамата ни участници в надпреварата. Ванеса Атанасова и Ердохан Сами ще бъдат българските представители в конкуренцията на чужденците. Регламентът за постигане до последния кръг на сезона в Житница Чалъндж 2022 е по двама ездачи от десеттте лиги по целия свят. България получава право като хазаин да има свои представители в тестванията.

„ Това е доста влиятелен шампионат за развиването на нашия спорт и също толкоз атрактивен. Състезателите нямат право да вземат участие със своите коне, а домакина на конкуренцията му обезпечава на място. Заявили сме 23 български коня, които ще бъдат разпределени по чоп за всеки ездач, като ще има и запаси. За повторно след 2015 година сме домакини на подобен край, който ще бъде следен по целия свят, с помощта на телевизионното излъчвате в канала на Международната федерация FEI TV. Честта да приемем Чалъндж 2022 ни задължава да бъдем съвършени домакини и сме създали отлична организация за всичко. Шампионатът няма награден фонд, само че сме приготвили специфични изненади като дарове за всички участници и най-много за медалистите. С доста забавна гала ще открием шампионата в сряда вечер, като тематични мелодии от всяка страна ще посрещнат състезателите и гостите от чужбина. Четири дни ще бъдат тестванията с височина на трудностите от 110 и 120 сантиметра. Две квалификации в петък и събота, и два финала. В първия ще попаднат ездачите с най-хубави резултати до 10 място и дребен край за останалите. Големият край за призово красиране и медали ще бъде в неделя от 15:00 часа “, показа вицепрезидентът на БФ Конен спорт доктор Крум Рашков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР